fredag 1 november 2013

Indiska Rosie

Under den gångna veckan har jag varit i Indien och då var jag tvungen att hälsa på katten Rosie som bor i en affär i den myllrande stadsdelen Colaba. Jag lärde känna Rosie när jag var där förra året och då hade hon fyra små ungar, North, South, West och East. http://hjalpsammatassar.bloggsida.se/katter/en-indisk-kattfamilj-2
Katter i Mumbai är ju inte någon ovanlighet, de finns överallt. Men det är inte så vanligt att katterna är ägda av någon och även om många människor slänger ut mat åt dem så lever de ett tufft liv. Så är det inte för Rosie. Hon är väl omhändertagen och uppskattad av ägarna och lever som en liten drottning i sin affär. De fyra kattungarna hade fått flytta till nya hem där de får leva som familjekatter. Rosie är numera en kastrerad katthona vars största intresse är att ligga på affärsdisken och sova.

I Indien tar veterinären bort en del av örat i samband med kastrering
 av katter för att man tydligt ska se att katten är kastrerad.
 
Kunderna i butiken får finna sig i att dela affärsdisken med Rosie.
Ägarna skulle aldrig störa den sovande Rosie.
 
När de katterna i kvarteret får livnära sig på det de hittar i soporna eller det som snälla människor kastar till dem, så äter Rosie "köpemat". Endast det bästa är gott nog för den här damen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar