lördag 16 november 2013

Mysige Mysak

När vi beställde den nya kissen från KungsgardenCats skickade jag med en låååång önskelista. En vacker hane, med potential att bli storvuxen och så skulle han vara gosig. Men det viktigaste av allt var han skulle vara busig och livlig. Vi kan konstatera att vi fick vad vi önskade. Ja, hur stor han kommer bli är ju svårt att säga än, men för övrigt blev det full pott. Mysak är en riktig liten etterbig. Trots att han är nyast och minst i familjen har han det största egot och de vuxna katterna har allt fått  något att göra när de försöker fostra honom eller freda sig för hans envisa leklust.

Kajsa tycker han är en fullständig katastrof (eller katta-strof), men där använder Mysak ibland en annan variant när han försöker att göra sig osynlig och sakta men säkert smyga sig närmre och närmre (med blandat resultat). Men ibland glömmer han sig. Som i morse. Nyvaken och med leklusten sprittande i kroppen råkade han i hastigheten hoppa på Kajsa, varpå Kajsa i ren förskräckelse och troligtvis känsla av att vara kränkt, vilt fräsande hoppade jämfota med alla fyra tassarna som en studsboll. Inte kan man tycka synd om henne då när hon ser så himla rolig ut. Stackars lilla Kajsa. Vi får hoppas att hon snart börjar gilla läget...

Men efter bus kommer mys och det är lille Mysak också duktig på. Man kan nog säga att allt han företar sig gör han till 100%.

Vem njuter mest? Matte eller Mysak?

1 kommentar: