lördag 22 februari 2014

Hur fräck får en liten katt faktisk vara?

I familjen Bengo har det rått frid och harmoni de senaste åren, där alla varit eniga om hur man uppför sig och beter sig mot varandra. Men sen kom Mysak… Med ett ego större än hans fotbollsmage, gör han precis vad som faller honom in. "Totalt odräglig, säger Kajsa, och helt immun mot fostran."

Gammelkatten Vilda har en alldeles egen status i familjen och är den som alla övriga respekterar och lyder. En blick eller ett morr och alla gör som hon vill. En riktig matriark. Men sen kom Mysak… Han bryr sig inte det minsta om Vildas blickar, för vill han leka så vill han. Och mer än en gång har han haft fräckheten att helt kallt sätta igång att jaga gammelkissen. Förfärade tittar Kajsa, Cassis och Lapis på och tänker att ”nu är det slut med Mysak”. Men då händer ibland det märkliga. Vilda skuttar iväg som en kattunge och finner sig i att ha en ungtupp i hasorna.
Häromdagen tronade Vilda i sin favvo-sovpåse i kattmöbeln, när Mysak tyckte att ”nu ska vi mysa till det lite…” och helt fräckt klämmer sig ner påååå stackars Vilda. Först blev stackarn så chockad över det fräcka tilltaget att hon inte sa någonting, men efter en stund släppte förlamningen och hon rusade iväg fortare än vinden med en mycket förolämpad min. ”Att ungdomen inte kan visa de äldre lite respekt???”

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar