torsdag 5 december 2013

Katt-Fnatt


Kl 4,00 varje morgon är stunden inne för Katt-fnatt. Det är ungefär som Happy Hour fast i en kattvariant. Det brukar börja med att Mysak sätter sig bredvid Vilda, som sover intill min kudde. Vilda blir genast misstänksam och morrar varnande. Mysak finner det hela spännande och tar nästa steg som är att putta på Vilda med tassen. Vildas morrning ökar. Övriga familjen Bengo vaknar och kommer sättande för att se vad som händer. Med all denna publik väljer Vilda att ge sig iväg mot annat rum, varpå alla fyra Bengosarna rusar efter för att se vart hon ska. När nu ändå alla är vakna tycker Mysak att det faktiskt är dags för lekstund och var är bästa platsen för lek kl 4 på morgonen? Jo, i sovrummet! Husse och matte måste ju också vara med på ett hörn.
 
Snabbt kastar Mysak sig över Cassis, som yrvaken blir nedbrottad. På alla sätt försöker han sätta lill-killen på plats, men utan resultat. Så fort han puttat bort Mysak, så är han på honom igen. Kajsa, som blir upprörd över bråkandet, hoppar upp på hyllan över sängen där hon genast sätter igång med att slänga ner klockor och glasögon i sängen. ”Vakna matte och kolla hur de håller på…!” Till slut väljer Cassis att hoppa upp på garderoben – dit har Mysak inte lyckats ta sig ännu.
 
 En besviken Mysak tar ut sin frustration på lampan på byrån, men ser snabbt att det faktiskt finns en Lapis på golvet som man kan leka med. Jaga, jaga, fram och tillbaka över sovrumsgolvet, med turer upp i sängen. Cassis, som börjar vakna till lite, blir inspirerad och tar sig snabbt och med en rejäl duns ner igen för att kasta sig in i leken. Kajsa, fortfarande sittande som åskådare på hyllan, försöker sätta igång CD-spelaren samtidigt som hon skriker förmaningar till odågorna.

 
Vid kvart i sex ringer husses väckarklocka. Det är slutsignalen för Katt-Fnatt. Nu är det frukost som gäller. Fem katter rusar ner för trappan, in i köket och upp på bänken. Diskussioner utbryter genast om vem som ska ha vilken matskål och vem som har fått mest mat i sin skål. Därefter lägger sig lugnet och tystnaden. Fem trötta katter drar sig tillbaka för tvätt och morgonvila. Jag tar ett djupt andetag och ögonlocken faller igen. DÅ – RINGER MIN VÄCKARKLOCKA…..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar